“Hé, daar heb je Mark de kapper!”
Nicole over het ontstaan van Mark De Kapper en meer…

Hoewel ik al vele jaren met Mark in het kappersvak zit, krijg ik nog steeds wel eens de vraag: Waarom heet het eigenlijk Mark De Kapper en meer? Vandaar een stukje geschiedenis…

“Ik ontmoette Mark (niet zoals velen denken op de kappersschool, maar) op de Mavo in het examenjaar. Ik kom uit een echte kappersfamilie en ben dus met het vak opgegroeid, hielp als jong meisje m’n moeder al. Dat ik naar de kappersschool zou gaan stond al vrij snel vast, niet gedwongen, maar dat was volledig mijn eigen keuze.

Na mijn opleiding in Utrecht, gevolgd door mijn bedienden diploma, ben ik gaan werken bij Mickey’s Hairstyling te Maarn. Hier heb ik mijn meeste diploma’s behaald en het vak geleerd. Ook heb ik toen nog mijn Middenstands diploma behaald (Wat helaas tegenwoordig niet meer nodig is vanwege de vrije vestiging van een kapsalon. Heel jammer maar dat is een ander verhaal).

Annemieke Bisschop, de eigenaresse van Mickey’s, had veel vertrouwen in mij en zorgde ervoor dat ik niet insliep maar alleen maar enthousiaster werd in dit mooie vak. Na 15 jaar Mickey’s, veel trainingen, 10 jaar als bedrijfsleidster en 2 nieuwe zaken opgericht, was ik klaar om samen met Mark een eigen salon te starten. Hoe leuk is het tenslotte als je samen in het vak zit?

Mark had inmiddels ook al naam opgebouwd als herenkapper in Leusden bij de Barbershop in De Biezenkamp. Als we op straat liepen, was het vaak: Hé, daar heb je Mark. Mark de kapper…

Zo is dus de naam ontstaan.

Mede doordat we in 2001 klein begonnen (in een verbouwde garage) en we toen nog kleine kinderen hadden, stond mijn agenda voor de dames altijd vol. Ook reed Mark met zijn Smart rond om aan huis of bij bedrijven heren te knippen. Ik deed dat niet, dus vandaar dat ik die naam eigenlijk wel prima vond.

Na een aantal jaar waren we toe aan uitbreiding. We moesten teveel ‘Nee’ verkopen en dan is het moeilijk om de groei tegen te houden.

Na lang zoeken kwamen we in 2007 uit bij de Ruige Velddreef waar we konden wonen en werken. Een grote fotostudio omtoveren tot kapsalon was een fantastische uitdaging voor ons maar zeker ook voor interieur architect Stan van den Wildenberg. Er bleek ook nog ruimte voor een Beautysalon,  waar Els Broekhuizen vanaf het begin is gevestigd. Ze is zelfstandig maar hoort helemaal bij ons team.

Na 10 jaar dames en heren te hebben voorzien van een mooi kapsel deed zich eind 2016 de mogelijkheid voor het pand van onze buren te kopen. Het was nu of nooit want wanneer doet zo’n kans zich voor? Mark is in hart en nieren een barbier/ herenkapper en kon zijn wens ooit nog eens een Barbershop te openen hier in vervulling laten gaan: Mark’s Barbershop werd een feit.

We runnen de zaken nog steeds samen, verdelen de taken in waar ieder goed in is. Ik denk dat onze salon zich vooral onderscheidt van andere kapsalons vanwege het persoonlijke karakter. Mark of ik zijn vrijwel altijd aanwezig. Zo kunnen we goed signaleren wanneer er iets niet goed loopt. Tot slot is een dankwoord naar onze trouwe klanten en onze medewerksters hier op zijn plaats. Dankzij jullie staan we waar we nu staan. En we hopen dit samen met jullie nog vele jaren, met heel veel enthousiasme en plezier, te mogen doen!